#hoopdoetleven-challenge zet coronahelden in de kijker

screenshot_hoopdoetleven_2020.JPG

nieuws De Coronadenktank, het burgerinitiatief dat tijdens de voorbije maanden onder andere maakjemondmasker.be, wijrouwenmee.be en #kopjetroost lanceerde, heeft een platform opgestart waarop iedereen z’n coronaheld(en) in de bloemetjes kan zetten.

#hoopdoetleven

Ben je trots op je tante die zelf mondmaskers voor anderen maakte? Op je vriend(in) in de zorg die coronapatiënten dag en nacht met een glimlach verzorgde? Op je buurman die vrijwillig in een daklozencentrum hielp de voorbije maanden? Op onze wetenschappers die ons dagelijks van informatie voorzagen? Of leerden jouw kinderen een pak bij dankzij de digitale schoolwerking van hun juf of meester? Of wil jij één van de duizenden spontane vrijwilligers in de bloemetjes zetten die hielpen bij een bijzonder project in de strijd tegen corona? Nomineer jouw coronaheld in een zelfgemaakt filmpje of in een brief op www.hoopdoetleven.be.

Steun uit alle hoeken

Ook K3, Samson en Marie, Campus 12, Will Tura, Ronny Mosuse en Bart Peeters, Marc van Ranst en Lieven Scheire zetten mee hun schouders onder deze #hoopdoetleven challenge om zo álle helden te bereiken. Uit alle nominaties worden vier verhalen gekozen. Die inzenders en hun helden krijgen een persoonlijke uitnodiging van de koning om het verhaal te komen vertellen tijdens een audiëntie in het Koninklijk Paleis, op de nationale feestdag.



Bronnen:
www.hoopdoetleven.be
www.coronadenktank.be

Lees ook: Waar gaat covid-19 naartoe in de zomer?

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: januari 2021

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram