Wok van kalkoen met puntpaprika en limoen

123-h-wok-kip-paprika-06-20.jpg

recepten

Met puntpaprika kan je alle kanten uit: rauw in een slaatje of lekker krokant gewokt. Dit roerbakgerecht is snel klaar en  brengt de smaken van het Verre Oosten in je bord.

Ingrediënten voor 2 personen
300 g kalkoenfilet
1 stukje gember (zo'n 2 cm)
1 sjalot
2 teentjes knoflook
2 (punt)paprika's 
1 el sesamolie
100 g wittekool
optioneel: 100 g sojascheuten
1 vetarm kippenbouillonblokje
1 klein blikje kokosmelk
1 biolimoen
kurkuma
zwarte peper

Bereiding
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
- Schil de gember. Pel de sjalot en de knoflook. Snipper ze fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de (punt)paprika's en snijd ze in fijne reepjes.
- Verhit de olie in een wokpan en bak de kalkoenblokjes aan alle kanten aan. Als je wokpan vrij klein is, schep de kalkoenblokjes dan uit de pan  en houd ze warm. Als je wokpan groot is, schuif de kalkoenblokjes dan naar boven.
- Voeg de gember, de sjalot en de knoflook toe en roerbak even mee.
- Voeg dan de wittekool, de puntpaprika en de sojascheuten toe en wok ze beetgaar.
- Verkruimel het bouillonblokje over de groenten, giet de kokosmelk erbij en roer alles goed om.
- Voeg de kalkoenblokjes weer toe en laat even doorwarmen. 
- Rasp de schil van de limoen en pers hem uit.
- Breng het wokgerecht op smaak met geraspte limoenschil, limoensap, kurkuma en peper.


Recept uit het boek '5 kg minder in 5 weken' van Hilde Deweer.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram