Hoe bewaar je gember?

123-h-gember-rasp-08-19.jpg

nieuws

Meestal heb je maar een stukje nodig, maar wat doe je dan met de rest van de gemberwortel? Laat je hem te lang in de keuken liggen, dan droogt hij helemaal uit. Bewaar je hem te vochtig, dan gaat hij beschimmelen.
 
Je kunt de gemberwortel zowel in de koelkast als in de diepvries bewaren. 
  • In de groentelade van de koelkast is hij ongeveer drie weken houdbaar als je hem eerst in keukenpapier wikkelt en daarna verpakt in een gesloten plasticzakje.
  • In de diepvries kan je hem ongeveer drie maanden bewaren. Je snijdt hem best eerst in stukken, dat is handiger. Schillen hoeft niet. Telkens als je gember nodig hebt, haal je dan een stukje uit de diepvries. Als het bevroren is, kan je het gemakkelijk raspen.  
    Je kunt de gember ook vooraf raspen en in porties invriezen. Een ijsblokjesvorm is daarvoor zeer geschikt, maar je kunt ook folie gebruiken.  

Bron:
www.gembergezond.nl

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram