Zo houd je spinnen uit je buurt

123h-spin-web-06-19.jpg

nieuws

Heb je een heilige schrik van spinnen? Dan volstaan een paar muntplantjes om die achtpotige kruipers uit je buurt te houden. Spinnen hebben namelijk een hekel aan de frisse geur van munt. 

Koop een paar stekjes en maak een perk met munt in je tuin. Of plant ze in sierlijke bloempotten en zet ze op je terras en voor je ramen en deuren zodat de spinnen ervoor passen om je huis binnen te wandelen. 
Binnen de kortste keren heb je volgroeide muntstruiken die zelf voor nieuwe stekjes zorgen en van de oogst kan je dan weer lekkere muntthee of mojito maken!

Ook etherische olie van munt - eventueel met een paar extra druppels eucalyptus - is een doeltreffend middel tegen spinnen. Doe een paar druppels in een spuitfles die met water gevuld is, en sproei er lustig op los: alle spleetjes in de muren, randen van ramen en deuren... Kortom alle openingen waarlangs die ‘monsters’ naar binnen kunnen glippen.
Het heerlijke frisse aroma krijg je er gratis bovenop!  

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram