Zachtkokende of hardkokende aardappelen?

123h-aardappel-soort-06-19.jpg

nieuws

Welke aardappelsoort je best gebruikt, hangt af van de bereiding die je wilt maken. Wil je een stevig gekookte 'patatje' op je bord of is het de bedoeling om de gekookte piepers tot puree te stampen? Of misschien wil je de aardappelen koken in de schil om ze pas daarna te pellen en te versnijden in een zomers slaatje?
Een overzicht in een notendop.

  1. Zachtkokende of bloemige aardappelen zijn geschikt voor puree en frieten.
    Ze vallen gemakkelijk uiteen omdat ze meer zetmeel bevatten en dus ook zachter zijn.
    De bekendste soort is het bintje.
  2. Vastkokende aardappelen zijn ideaal om te stomen of te koken en daarna eventueel te bakken of koud te verwerken in een salade.
    Omdat ze minder zetmeel bevatten zijn ze steviger. Ze behouden gemakkelijker hun vorm tijdens de bereiding en ze hebben een fijne structuur.
    Enkele bekende soorten: nicola, charlotte, belle de fontenay, franceline
Bron:
www.lekkervanbijons.be

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram