Suiker bij slechte eetlust en gewichtsverlies

123-suiker-calrijke-voed-04-19.png

nieuws

Als er sprake is van slechte eetlust waardoor je veel te weinig kunt eten, bij een laag lichaamsgewicht of bij snel ongewild gewichtsverlies kan het gebruik van suiker en suikerrijke producten juist wél goed en effectief zijn. Als er met de gebruikelijke voeding te weinig calorieën binnenkomen, treedt gewichts- en spierverlies op. De conditie gaat dan achteruit. Juist omdat suiker zo calorierijk is, kan het goed zijn om extra suiker of suikerrijke producten te gebruiken om toch voldoende calorieën binnen te krijgen.

Daardoor is de kans groter dat het gewicht behouden blijft en spierweefsel niet onnodig wordt afgebroken. Daarom komen suiker en suikerrijke gerechten voor in het advies om bij ziekte op gewicht te blijven als dat lastig is. Vaak wordt de zoete smaak bij ziek zijn meer gewaardeerd dan andere smaken en dat maakt het gemakkelijker om toch iets te eten. Als met suiker wordt bereikt dat de behoefte aan koolhydraten wordt gedekt en het gewicht in de periode van ziek zijn en behandeling wordt behouden, is er geen reden om aan te nemen dat suiker het ziektebeloop ongunstig beïnvloedt.

Laatst bijgewerkt: april 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram