Quiche met asperges en gerookte zalm
recepten
Het is weer aspergetijd. We kunnen niet genoeg genieten van deze lekkere groente. In dit recept wordt het witte goud verwerkt in een quiche.
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 500 g verse asperges
- 100 g diepvrieserwtjes
- 200 g gerookte zalm
- 1 potje cottage cheese
- 2 dl room
- 3 eieren
- 100 g gemalen gruyèrekaas
- een paar lente-uien
- peper en zout
Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 200 °C.
- Schil de asperges, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar in gezouten water (ongeveer 10 minuten). Voeg halfweg de kooktijd ook de erwtjes toe.
- Laat de asperges en erwtjes uitlekken en dep ze helemaal droog.
- Leg het deeg (met bakpapier eraan) open in de quichevorm en snijd het overtollige deel weg. Prik het deeg in met een vork.
- Verdeel de asperges en ham over het deeg en bedek met in stukken gesneden zalm.
- Klop de eieren los met de room en de cottage cheese. Roer de versnipperde lente-ui eronder en kruid met peper en zout. Niet te veel zout want de zalm bevat ook al flink wat zout.
- Giet dit beslag over de asperges en zalm en strooi de geraspte gruyèrekaas erover.
- Laat de quiche een dik half uur garen in het midden van de oven. Prik erin met een spies om de gaarheid te checken: de spies moet er droog uitkomen.