Te weinig calcium in multivitaminen voor zwangeren

123-zw-calc-melk-gez-voed-fruit-03-19.png

nieuws

Multivitaminen voor zwangere vrouwen bevatten onvoldoende calcium om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te behalen. Ongeveer 60 procent van de vrouwen krijgt dan ook te weinig calcium binnen (minder dan een gram per dag). Dat vergroot het risico op complicaties voor moeder en kind. Dat besluiten wetenschappers van het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht na onderzoek onder ongeveer 2.500 zwangere vrouwen in Limburg. In het European Journal of Nutrition beschrijven ze de studieresultaten.

Ongeveer 60 procent van de zwangere vrouwen neemt dagelijks voedingssupplementen in de vorm van multivitaminen. Hoewel deze supplementen een prima aanvulling zijn op de voeding, bevatten ze slechts een fractie (of soms zelfs helemaal niets) van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium. Ongeveer 60 procent van de zwangere vrouwen krijgt dan ook te weinig van het mineraal binnen via voeding en eventuele supplementen. Losse calciumtabletten bevatten weliswaar een veel grotere hoeveelheid calcium, maar deze werden slechts door 2 procent van de zwangere vrouwen gebruikt.

Lees ook: Het belang van calcium bij de preventie van osteoporose

Laatst bijgewerkt: mei 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram