Kabeljauw met asperges, eryngii en noilly-prat-saus
recepten
Voor 1 april serveren we graag een visgerecht en dat is geen grap!
Ingrediënten voor 4 personen
800 g kabeljauwfilet (of schelvis of dorade)
1 bundel groene of witte asperges
4 eryngii
3 klontjes boter
peper en zout
optioneel: vers gepelde garnalen
voor de saus
2 dl witte wijn
1 dl noilly prat *
1 dl visfumet
2 dl room
cayennepeper
Bereiding
- Schil de asperges (dunne groene asperges hoef je niet te schillen) en stoof ze in een klontje boter in een antikleefpan tot ze beetgaar zijn. Zet het vuur niet te hoog zodat ze niet aanbranden en langzaam garen.
- Maak de eryngii schoon, snijd ze verticaal in dunne plakken en stoof ze eveneens in een klontje boter.
- Maak onder tussen de saus: laat de witte wijn, de noilly prat en de visfumet tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus licht ingedikt is. Kruid met cayennepeper en zout.
- Verdeel de vis in vier porties en kruid met peper en zout. Bak de vis langs beide zijden in een antikleefpan in een klontje boter.
- Leg de vis op de borden en dresseer de asperges en eryngii erbij. Garneer eventueel met vers gepelde garnalen. Serveer de saus afzonderlijk.
* noilly prat is een soort vermout.