Voor jou gelezen op Culy.be

Spaghetti met garnalen en groene asperges uit de oven

Laatst bijgewerkt: maart 2019
wpk_recept_pasta.jpg

recepten

Wil je eens iets anders dan steeds spaghetti bolognese? Dit is een heerlijke variant: spaghetti met rode peper, spinazie, garnalen en groene asperges uit de oven.


Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de pasta:
150 gram spaghetti
1 teentje knoflook, fijngesneden
klein rood pepertje, fijngesneden
8 kleine romatomaatjes
250 gram garnalen
1 eetlepel olijfolie
klein handje gescheurde basilicumblaadjes
handvol spinazie

Voor de asperges:
10 groene asperges
1 citroen, goed schoongeboend
takjes rozemarijn en/of tijm
lekker volle olijfolie
Ovenschaal met wat bakpapier

Zo maak je spaghetti met garnalen en groene asperges uit de oven
Snijd de uiteindes van de asperges eraf en leg ze op wat bakpapier op een bakplaat of ovenschaal. Snijd een halve citroen in schijfjes en leg deze op de asperges. Knijp de rest van de citroen uit en vang het op in een potje. Doe de helft van het citroensap in het potje over de asperges heen. Verspreid takjes tijm en/of rozemarijn erover en besprenkel met goede olijfolie. Kruid af naar smaak met peper en zout.

Zet het in een voorverwarmde oven van 200 graden, ongeveer tien minuutjes, maar houd ze in de gaten dat ze niet te donker en te gaar worden.

Kook de spaghetti al dente. Bak de knoflook in een wokpan met een scheutje olie. Snijd het pepertje fijn, halveer de tomaatjes en voeg ze toe aan de knoflook. Laat het even doorbakken en voeg daarna de garnalen toe. Bak 5 minuutjes op een medium-hoog vuur totdat de tomaatjes zacht zijn en platgedrukt kunnen worden. Voeg de spinazie de laatste minuut toe en roerbak even door. Voeg het laatste beetje citroensap (uit de eerste stap) toe aan de pasta.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de wok. Meng alles goed en serveer met wat verse basilicumblaadjes. Haal de asperges uit de oven en serveer op het bakpapier op een mooie schaal.

volgopfacebook

volgopinstagram