Zo maak je zelf sinaasappelgelei

123-fruit-sinaasap-3-24.jpg

recepten

Deze sinaasappelgelei is perfect om in taarten, koekjes of brownies te verwerken. 

Wat heb je nodig voor 250 ml sinaasappelgelei?
250 ml appelsiensap
90 gram basterdsuiker 
3 blaadjes gelatine

Zo maak je het:

Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water tot ze zacht zijn.

Breng in een sauspan appelsiensap en suiker tegen de kook aan en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en knijp de gelatine goed uit. Leg in het appelsiensap en blijf roeren tot de gelatine volledig is opgelost.

Schenk de sinaasappelgelei in een gesteriliseerde weckpot en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Maak bijvoorbeeld eens zelf Jaffa Cakes met sinaasappelgelei.


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram