Voor jou gelezen op Culy.be

Snelle kippensoep met rijst en zoete aardappel

Laatst bijgewerkt: februari 2019
wpk_recept_kippensoep_rijst.jpg

recepten

Als de kou tot in je botten zit en je snotterend de dag moet zien door te komen, dan is deze snelle kippensoep het perfecte geneesmiddel. Door de zoete aardappel en de rijst, vult de soep je ook voor een langere tijd. Dus vul alvast een dampend kopje.

Kippensoep is altijd een goed idee, maar deze versie is ook nog eens supersnel klaar. De zoete aardappels geven dit soepje wat bijzonders en het scheutje sojasaus maakt dat je door wilt blijven eten.

Ben je niet zo’n fan van verse gember, snijd ‘m dan wat minder fijn en vis de stukken uit de pan voordat je de soep gaat eten. Maar wat ons betreft kan er niet genoeg gember in zitten! Bye bye bacteriën.

Ingrediënten voor 2-4 personen:

300 tot 400 gram kippendijen

2 kleine zoete aardappels, met schil, in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik

60 gram rijst, gewassen

Stukje gember van 5 centimeter, in dunne plakjes

4 tenen knoflook, in dunne plakjes

3 eetlepels sojasaus

Het sap van 1/2 citroen

Klein bosje koriander, fijngehakt

Zout & zwarte peper


Zo ga je te werk:

Doe de kippendijen in een grote kookpot, samen met 1200 ml water, de gember, knoflook en de rijst. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook.

Zodra de soep kookt, zet je het vuur terug naar medium tot laag. Laat de soep 10 tot 12 minuten sudderen, tot de kip er stevig uitziet en de rijst gaar is.

Doe de schijfjes zoete aardappel erbij en laat nog 15 tot 20 minuten koken; tot de zoete aardappels gaar zijn.

Schep de kippendijen uit de pan en trek ze met twee vorken uit elkaar in reepjes. Hussel ze in een kom met een eetlepel sojasaus en wat zwarte peper en doe ze terug in de pan. Voeg het citroensap en de rest van de sojasaus toe aan de soep en proef of er nog wat bij moet.

Schep de kippensoep met rijst in een kom en garneer met de koriander. Maal er tot slot nog een beetje zwarte peper overheen.


volgopfacebook

volgopinstagram