noten en zaden

In de kookkunst is een noot een veel minder restrictieve categorie vruchten dan een noot in de plantkunde. De term wordt toegepast op vele zaden die geen echte noten zijn. Iedere grote, olieachtige vrucht met een pit in een al dan niet harde schaal en die in voedsel wordt gebruikt kan als noot worden beschouwd. Omdat noten over het algemeen een hoog oliegehalte hebben, zijn zij een hoogst gewaardeerde voedselbron en energiebron. Een groot aantal zaden is eetbaar. Ze kunnen gekookt, rauw, en/of geroosterd als snack worden genuttigd.

40 artikels over noten en zaden , per
Bekijk

Pasta met walnoten en rozijnen

Pasta met walnoten en rozijnen
recepten 4/03/2019

Noten zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Waarom ze niet eens gebruiken in een verrassend, hartig gerecht? Deze pasta met walnoten en rozijnen is een origineel en smaakvol hapje of voorgerecht dat klaar is in een wip.

lees meer »

Hoe bereid je kikkererwten?

Hoe bereid je kikkererwten?
nieuws 15/12/2018

Kikkererwten kennen de meeste mensen vooral als basisproduct voor hummus en falafel. Maar je kunt er veel meer kanten mee uit. Hoe bereid je die gezonde peulvrucht?

lees meer »

Schrijf in op de nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken uw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Pinda-allergie kan voorkomen worden

Pinda-allergie kan voorkomen worden
nieuws 18/05/2018

Jaarlijks ontwikkelen ongeveer duizend kinderen in Nederland een pinda-allergie. Onderzoek wijst uit dat een pinda-allergie voorkomen kan worden door jong te beginnen met het eten van pinda’s.

lees meer »

Macadamia hearts

Macadamia hearts
recepten 23/04/2018

Ellen Charlotte Marie is een populaire Vlaamse foodie op Instagram. Ze combineert daar haar 2 passie’s: gezond plantaardig koken en kleurrijke fotografie. Uit haar boek “One healthy kitchen” vinden jullie hier het recept...

lees meer »
40 artikels over noten en zaden , per
Bekijk
Wat denk jij?

Quinoa is een graansoort

  • Juist
  • Fout
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt