Luizen zijn parasieten, ze leven van bloed. Ze zitten vaak op warme plekjes: in het haar in de nek, achter de oren... Hoofdluizen kan je krijgen door contact met iemand die hoofdluizen heeft. Hoofdluizen verspreiden zich snel, vooral onder kinderen. Signalen als jeuk en krabben op het hoofd wijzen soms op hoofdluis, maar vaak merkt men er helemaal niets van.
Er bestaan verschillende
methoden om luizen op te sporen: visuele inspectie, inspectie met een luizenkam en
de nat-kam-methode. Daarnaast bestaan er ook tal van
antiluismiddelen om van hoofdluizen af te geraken.
nieuws
23/09/2009
Indien je vermoedt dat je kind luizen heeft of wanneer er luizen zijn gesignaleerd op school, dan moet je weten hoe je ze moet opsporen. Luizen zijn parasieten. Hun eitjes (neten) zitten vaak dicht bij de hoofdhuid en zijn niet altijd te zien.
lees meer »
dossier
16/04/2019
In het begin van het schooljaar zijn er meer gevallen van hoofdluis. Op scholen verspreiden hoofdluizen zich immers makkelijk onder kinderen door het intensieve onderlinge contact.
lees meer »
dossier
11/06/2019
Hoofdluis verspreidt zich snel - vooral onder kinderen. Grijp meteen in als je hoofdluizen ontdekt. Het is erg belangrijk om iedereen met luizen gelijktijdig te behandelen. Wordt één persoon met hoofdluizen niet behandeld, dan bestaat de kans dat de behandelde personen snel weer besmet raken.
lees meer »
dossier
30/09/2013
Wanneer je er voor kiest om hoofdluizen te behandelen met een antiluismiddel (pediculicide) wordt aangeraden om tegelijk ook gedurende twee weken de nat-kam-methode toe te passen.
lees meer »