zuivelproducten

Verse, bewerkte of geproduceerde melk en afgeleide producten. Deze zijn meestal van koeien (runderen), maar ook van geiten, schapen, rendieren, en waterbuffels. Eieren als voedsel (kip, eend, kwartel, etc. eieren)

127 artikels over zuivelproducten , per
Bekijk

Hoe stel je een kaasschotel samen?

Hoe stel je een kaasschotel samen?
nieuws 13/06/2019

Heb je weinig tijd en wil je je gasten toch verwennen met een heerlijke maaltijd? Dan is een kaasplank de ideale oplossing: geen werk, gezellig tafelen en superlekker. Maar hoe begin je eraan om een kaasassortiment samen te stellen als 'een pro'? No stress, say cheese, we helpen je graag verder.

lees meer »

Drie glazen calcium per dag!

Drie glazen calcium per dag!
dossier 8/04/2019

Osteoporose treft nu al 1 op 3 vrouwen na de menopauze. Mannen blijven evenmin gespaard. Bij 1 op 6 mannen ouder dan zeventig wordt osteoporose vastgesteld. Door een versnelde afname van de botmassa wordt het skelet broos en neemt de kans op breuken sterk toe.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Waarom rode wijn niet past bij kaas

Waarom rode wijn niet past bij kaas
nieuws 14/03/2019

Kaas en rode wijn, dat is meestal geen goede combinatie. Het is wellicht even schrikken? Niet getreurd, want er zijn voldoende alternatieven in het wijnaanbod die wel matchen.

lees meer »

Plantaardige dranken kunnen koemelk niet vervangen

Plantaardige dranken kunnen koemelk niet vervangen
nieuws 22/09/2018

Het is een trend om te kiezen voor plantaardige melk in plaats van koemelk. Die populariteit is het gevolg van gezondheidsoverwegingen, lactose-intolerantie en de verschuiving in de samenleving naar een veganistisch dieet. In de supermarktschappen kan je tegenwoordig vele plantaardige varianten vinden, maar niet elke soort bevat dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als koemelk.

lees meer »

Chocoladecheesecake

Chocoladecheesecake
recepten 4/01/2018

Deze chocoladecheesecake is niet te versmaden. Hij is zacht, smeuïg, vol van smaak en beloont de chocoladeliefhebber helemaal.

lees meer »

Voedselinspectie haalt kaaskoekjes uit winkelrekken

nieuws 24/05/2017

Het Federaal Voedselagentschap FAVV heeft droge kaaswafels van merk Verduijn's Fine Biscuits en van merk Delhaize uit de winkelrekken gehaald. Ze bevatten te veel minerale oliën. Op basis van een risicoanalyse heeft het FAVV besloten de consument te verwittigen over de aanwezigheid van een potentieel gevaar.

lees meer »

Ei viermaal anders

Ei viermaal anders
recepten 17/04/2017

Pasen is het moment van het jaar om het ei 'in the picture' te zetten. Eieren zijn een ware delicatesse. Vier gerechten waar eieren een hoofdrol spelen.

lees meer »

Het glutenvrije dieet

Het glutenvrije dieet
dossier 16/02/2017

Het glutenvrije dieet: wat mag je niet en wel eten? Tarwe, rogge, haver, gerst en spelt bevatten het eiwit gluten. Bij coeliakiepatiënten veroorzaakt gluten - of beter gezegd gliadine, een onderdeel van gluten - een beschadiging aan de dunne-darmwand.

lees meer »

Vruchtenyoghurt bevat veel suiker

Vruchtenyoghurt bevat veel suiker
nieuws 29/05/2016

Vruchtenyoghurt bevat veel meer suiker dan je denkt. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt bovendien dat het ene pak veel meer suiker bevat dan het andere.

lees meer »

Weetjes over kaas

Weetjes over kaas
dossier 6/12/2015

Belgen houden van kaas. Het is een ideale smaakmaker bij verschillende soorten brood maar ook in slaatjes en ovengerechten. Kaas gaat ook goed samen met vijgen, olijven, noten, druiven en stukjes peer en appel.

lees meer »

Vervangen vlees en zuivel goed voor kinderen?

Vervangen vlees en zuivel goed voor kinderen?
nieuws 5/11/2015

Een deel vlees en zuivel vervangen door plantaardig producten is mogelijk gunstig voor de gezondheid van kinderen. Ze krijgen dan minder verzadigd vet binnen, meer vezels en de inname van vitamines en mineralen blijft ongeveer hetzelfde.

lees meer »

VS bannen transvetzuren in voeding

nieuws 14/07/2015

De Amerikaanse regering heeft de voedingsproducenten opgedragen om hun productieprocessen aan te passen zodat er geen transvetzuren meer vrijkomen. Die vetten creëren een hoger risico op hartziekten, de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten.

lees meer »

Geen koemelk onder de 3 jaar

Geen koemelk onder de 3 jaar
nieuws 13/05/2015

Koemelk mag pas vanaf de leeftijd van 3 jaar worden gegeven. Tot die leeftijd moet het kind borstvoeding en/of speciale flessenmelk krijgen.

lees meer »

Hoe vers is een ei?

Hoe vers is een ei?
dossier 1/03/2015

Iedereen twijfelt wel eens of de eieren die in de koelkast liggen wel nog vers zijn. Enkele eenvoudige tips kunnen ons hierbij helpen. Het woord dat te onthouden is is 'luchtkamer'.

lees meer »
127 artikels over zuivelproducten , per
Bekijk
Wat denk jij?

Hoeveel eieren mag men eten per week?

  • 3 per week
  • 5 per week


pub