geestelijke gezondheid

48 artikels over geestelijke gezondheid , per
Bekijk

Test: ben ik depressief?

Test: ben ik depressief?
testen 20/04/2020

De Self-rating Depression Scale is een eenvoudige methode die ook door artsen en psychologen wordt gebruikt om na te gaan of iemand depressief is. Uiteraard geeft het slechts een indicatie en zullen ook andere elementen in overweging worden genomen om eventueel een behandeling te beginnen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Campagne: Geweld thuis, dat klopt nooit!

nieuws 28/11/2005

Met de campagne ‘Geweld thuis, dat klopt nooit!’ roept de provincie elke West-Vlaming op om in de periode tussen 25 november en 6 december 2005 een duidelijk zichtbaar wit lintje op te spelden als teken van betrokkenheid bij de problematiek van gezinsgeweld.

lees meer »

Vermoeide artsen blunderen

nieuws 7/10/2005

In een enquête van het wetenschappelijke magazine EOS onder Vlaamse gynaecologen en assistent-gynaecologen zegt meer dan 10 procent dat vermoeidheid ooit tot een medische fout leidde.

lees meer »

Lachen is gezond

nieuws 21/04/2005

Lachen zou de doorbloeding van de aderen verbeteren. Op lange termijn zou dat betekenen: minder kans op hart- en vaatziektes en op infarct, beroerte en embolie.

lees meer »

Gemoedsrust begint echt bij 40

nieuws 7/04/2005

Sinds vele jaren proberen we vrienden of verwanten die 40 kaarsjes mogen uitblazen, te troosten met het gevleugelde woord 'het leven begint bij veertig'.

lees meer »

Koopwoede is ziekte

nieuws 30/01/2003

Volgens Amerikaanse psychiaters moet koopwoede of dwangmatige winkelen als een genetisch bepaalde, psychische ziekte beschouwd worden. Wie dagelijks meer dan een uur in winkels doorbrengt

lees meer »
48 artikels over geestelijke gezondheid , per
Bekijk
volgopfacebook

volgopinstagram