gezond eten

90 artikels over gezond eten , per
Bekijk

Soep bevat meer groente dan we denken

nieuws 29/03/2010

Hoeveel groente zit er in een kom soep van 250 ml? Volgens een onderzoek van Unilever (Unox en Knorr) denkt het merendeel van de Nederlanders dat het om minder dan 100 gram groente gaat, in de praktijk gaat het vaak om meer, bijvoorbeeld zo'n 200 gram in tomatensoep.

lees meer »

Melk goed tegen hartzieketen en diabetes?

nieuws 14/10/2007

Onderzoek aan Cardiff University toont aan dat mannen die dagelijks een of meer glazen melk drinken ruim 60% minder kans maken op metabool syndroom in vergelijking met mannen die geen of weinig melk drinken.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Rode wijn beschermt tegen prostaatkanker

nieuws 19/08/2007

Volgens een onderzoek van Harvard University (gepubliceerd in Harvard Men's Health Watch, juni 2007) hebben mannen tussen 40 en 64 jaar die wekelijks 4 tot 7 glazen rode wijn drinken tot 50% minder kans op prostaatkanker dan mannen die geen rode wijn drinken.

lees meer »

Laat thee zeker 5 minuten trekken

nieuws 10/06/2007

Hoe langer je thee laat trekken, hoe meer stoffen er inzitten die kanker helpen bestrijden. Dat is gebleken uit een onderzoek van wetenschappers uit, hoe kan het anders, het Verenigd Koninkrijk.

lees meer »

Cabernet Sauvignon tegen Alzheimer

nieuws 19/12/2006

Volgens nieuw onderzoek aan de Mount Sinai School of Medicine in New York zou matige consumptie (1-2 glazen per dag) van rode Cabernet Sauvignon het risico op Alzheimer kunnen verminderen.

lees meer »

Cacao en optimisme goed voor gezondheid

nieuws 18/04/2006

Mensen die elke dag ongeveer 10 gram pure chocolade eten, hebben 50% minder kans om te overlijden aan een hart- of vaatziekte of een verhoogde bloeddruk dan leeftijdsgenoten die minder dan 0,5 g eten.

lees meer »

Vlaamse baby eet goed

nieuws 22/03/2006

In opdracht van Kind en Gezin heeft SEIN – het onderzoeksinstituut voor gedragswetenschappen van de Universiteit Hasselt - samen met kinderartsen van het Virga Jesseziekenhuis de voedingsgewoonten van jonge kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar in Vlaanderen in kaart gebracht.

lees meer »

Ontbijt belangrijk voor scholieren

nieuws 19/10/2005

Slechts één op tien scholieren zou een goed en evenwichtig ontbijt nemen. Eén op tien daarentegen ontbijt zelden of nooit. Nochtans is een goed ontbijt belangrijk.

lees meer »

Meer zout eten?

nieuws 7/07/2005

Volgens de Europese Vereniging van Zoutproducenten EuSalt, een lobbygroep van Europese zoutproducenten, heeft de gezonde bevolking geen enkel voordeel heeft bij een beperking van de zout-inname. Integendeel zelfs.

lees meer »
90 artikels over gezond eten , per
Bekijk
volgopfacebook

volgopinstagram