vlees

De eetbare delen van elk dier gebruikt voor voedsel, inclusief runderen, varkens, schapen, gevogelte en wild.

179 artikels over vlees , per
Bekijk

Is vis met spinazie kankerverwekkend?

Is vis met spinazie kankerverwekkend?
nieuws 7/10/2021

In vis zitten secundaire amines en in spinazie zit veel nitraat. Nitraat wordt door enzymen in het speeksel en door bacteriën in het darmkanaal omgezet in nitriet dat vervolgens met secundaire aminen kan reageren tot schadelijke nitrosamines. Kunnen we die combinatie dan beter uit ons menu schrappen?

lees meer »

Tips voor een geslaagde en smaakvolle BBQ

Tips voor een geslaagde en smaakvolle BBQ
dossier 31/05/2021

Zomerse vibes en tropische temperaturen, dat is BBQ time. Enkele tips om alles in goede banen te leiden en het veilig te houden. En als toemaatje nog een paar suggesties om je gerechten extra smaak te geven.

lees meer »

Paleodieet: eten zoals in de oertijd?

Paleodieet: eten zoals in de oertijd?
dossier 18/02/2021

Volgens het paleodieet gaat er niets boven het voedingspatroon van onze verre voorouders in de oertijd. Maar wetenschappers zijn kritisch en wijzen erop dat je door het dieet op lange termijn risico loopt op tekorten aan belangrijke voedingsstoffen en op een te grote vetinname.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Hoeveel vlees mag je eten?

Hoeveel vlees mag je eten?
nieuws 4/02/2021

Vlees bevat belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en B-vitamines, maar een overkill (vooral aan rood en bewerkt vlees) verhoogt het risico op een beroerte, diabetes type 2, darmkanker en longkanker.

lees meer »

Is vlees kankerverwekkend?

Is vlees kankerverwekkend?
nieuws 29/01/2021

We leggen hesp op onze boterham, eten salami als aperitief en een steak als avondmaal. Maar kan dat eigenlijk geen kwaad? Is (bewerkt) vlees kankerverwekkend en over welke hoeveelheden spreken we dan?

lees meer »

Kweekvlees voor het eerst te koop (in Singapore)

Kweekvlees voor het eerst te koop (in Singapore)
nieuws 10/12/2020

Als eerste land ter wereld heeft Singapore toestemming gegeven voor de verkoop van kweekvlees, dat in een laboratorium is gemaakt en waarvoor dus geen dieren zijn geslacht. Goed nieuws te zijn voor het welzijn van zowel dieren als mensen, al zijn er nog uitdagingen.

lees meer »

Heeft een mens vlees nodig?

Heeft een mens vlees nodig?
video 13/03/2020

De afgelopen jaren is het aantal vegetariërs fel gestegen, maar is het wel zo gezond om vlees van je menu te schrappen? Kunnen we alle voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te leven uit plantaardige producten halen? Professor Ann Meulemans geeft een woordje uitleg.

lees meer »

Rood vlees verhoogt kans op vroegtijdig overlijden

Rood vlees verhoogt kans op vroegtijdig overlijden
nieuws 22/08/2019

Het is al langer bekend dat rood vlees, zoals runds-, varkens- of lamsvlees, ongezond is en onder meer de kans op hart- en vaatziekten en bepaalde kankers verhoogt. Volgens nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift BMJ verhoogt de kans op vroegtijdig overlijden naarmate je meer rood vlees eet, en omgekeerd.

lees meer »

Mag je vlees eten als je kanker hebt of hebt gehad?

Mag je vlees eten als je kanker hebt of hebt gehad?
nieuws 25/04/2019

Ja, dit mag. Er is onderzoek gedaan onder patiënten met darmkanker die minder vlees aten of stopten met vlees eten na hun diagnose en patienten die evenveel vlees bleven eten na hun diagnose. Er werden geen verschillen gevonden tussen deze groepen op overleving.

lees meer »

Moet u kip afspoelen met water voor het koken?

Moet u kip afspoelen met water voor het koken?
nieuws 29/08/2018

Veel mensen spoelen een kippenfilet (maar ook rauwe vis, garnalen...) met water voor ze de kip bereiden. Ze denken ten onrechte daarmee mogelijk schadelijke organismen te kunnen vermijden. Bovendien beseffen ze niet dat ze de zaak misschien zelfs erger maken.

lees meer »

Lamscurry

Lamscurry
recepten 19/03/2018

Lekker met rijst of quinoa, broccoli met chili en gember of uienmangokonfijt deze curry van Nathalie Meskens.

lees meer »

Bijna helft Belgen eet minder vlees

nieuws 19/03/2018

Het voorbije jaar heeft 44 procent van de Belgen zijn vleesconsumptie verminderd. Dat blijkt uit een online-enquête bij 1.000 Belgen in opdracht van de vzw EVA. Die vzw wil mensen aanzetten tot gezond en duurzaam vegetarisch eten.

lees meer »

Verhoogt bewerkt vlees ook risico op borstkanker?

Verhoogt bewerkt vlees ook risico op borstkanker?
nieuws 28/01/2018

Er was al overtuigend bewijs dat een overmatige consumptie van rood vlees en bereide vleeswaren de kans op dikkedarmkanker en maagkanker verhogen. Er is ook beperkt bewijs dat bereide vleeswaren het risico op slokdarm-, long-, maag- en prostaatkanker doen toenemen.

lees meer »
179 artikels over vlees , per
Bekijk
Wat denk jij?

Konijnenvlees behoort tot de vette vleessoorten.

  • Juist
  • Fout
volgopfacebook

volgopinstagram