Waarom slaapt je arm of voet?

Laatst bijgewerkt: March 2018 | 5 reacties
123-slapende-voeten-rusten-zware-benen-06-17.jpg

tips Een zeer prikkend gevoel in je voet wanneer je lang in dezelfde ‘geknelde’ of gekruiste houding hebt gezeten, of een lamme arm omdat je er ’s nachts in je slaap op hebt gelegen, heet paresthesie. Je arm of voet voelt soms zelfs helemaal slap aan en valt als het ware ‘in slaap’ omdat de bloedtoevoer naar bepaalde zenuwen wordt afgeremd. Die beknelde zenuwen kunnen dan geen prikkels vanuit je hersenen meer doorgeven aan de voet of arm in kwestie.

Door rustig te bewegen, komt de circulatie weer op gang. Met een slapende voet of been is dat niet altijd evident, maar je kunt die ook met je handen bewerken: wrijf met beide handen van boven naar de voet toe terwijl je een lichte druk uitoefent.

Op zich kan een slapend lichaamsdeel geen kwaad en je kunt het vermijden door je benen niet te kruisen en voldoende van houding te veranderen.

Heb je vaak last van slapende handen of voeten, dan kan er een onderliggende oorzaak zijn die wel een medische check-up vraagt. Deze aandoeningen kunnen een tintelend of doof gevoel in je ledematen veroorzaken: een beknelde zenuw, zoals bij het carpaal-tunnelsyndroom, diabetes, restless legs, multiple sclerose, hernia, een tekort aan vitamine B12, een trage schildklier, een beroerte, fenomeen van Raynaud

Meer info: www.gezondheidsnet.nl

bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 15/07/2017 , bijgewerkt op 05/03/2018

5 reacties

Waarom slaapt je arm of voet?

door Janneke dijkstra bergsma , 10 November 2017 om 13:43

Niemand kan mij met 100% zekerheid zeggen wat het precies is omdat ik ook met helse pijnen kamp ondanks dat er haast geen gevoel in mijn lichaam zit, het is zo frustrerend en beangstigend. Tot hoever gaat dit door.??

Waarom slaapt je arm of voet?

door Janneke dijkstra bergsma, 10 November 2017 om 13:37

Ik heb al jaren slaap in bijde benen, billen en links van de zij/rug linkerarm linker kant van mijn gezicht, het is bijna 20 jaar geleden in mijn linker dikke teen begonnen en zo gelijkelijk aan door mijn lichaam heen verspreid..??????

Waarom slaapt je arm of voet?

door anoniem, 17 July 2017 om 00:03

Geen auto meer rijden is de beste oplossing want die rechtervoet heb je toch echt wel nodig als je ( vooral plotseling ) moet remmen

Waarom slaapt je arm of voet?

door anoniem, 15 July 2017 om 14:56

Als ik met de auto rijdt, slaapt mijn rechter voet. Is er daar een remedie tegen.

Waarom slaapt je arm of voet?

door anoniem, 15 July 2017 om 11:39

Als Ik Op Mijn Zijde In Slaap Val SLAAPT Mijn Harm Telkens Weer ! Wat Moet Ik DAN Doen Mij Op Mijn Andere Zijde Legen ..

bekijk alle 5 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt