Website zoekt kortste wachtlijst voor hartoperatie

Laatst bijgewerkt: maart 2002

nieuws Een nieuwe Nederlandse website biedt online informatie over actuele wachttijden voor hartoperaties in verschillende ziekenhuizen. Ook zijn de initiatiefnemers van plan gaan bemiddelen voor patiënten zodat ze zo snel mogelijk worden geholpen.

De site www.hartwachtlijst.nl, onder redactie van cardioloog M. Baars en hart- en vaatconsulent T. Hermans, wordt maandelijks vernieuwd. De site is bedoeld voor hartpatiënten die op de Nederlandse wachtlijst staan. De informatie is volgens de makers onafhankelijk en voor iedereen toegankelijk.

Op de site wordt een aantal diensten aangeboden. ‘Veel patiënten weten namelijk niet dat de wachttijden korter kunnen worden door te bemiddelen. Dat wachtlijstbemiddeling vaak mogelijk is, is zelfs helemaal onbekend. De meeste mensen vinden het de taak van de cardioloog om actie te ondernemen als zij op een wachtlijst komen.' De cardioloog heeft echter niet altijd zicht op de mogelijkheden. Daarom kunnen patiënten die op de wachtlijst staan, beter zelf de ziektekostenverzekeraar inschakelen. Of ze kunnen natuurlijk de hulp van de makers van deze site inroepen. In dat geval wordt een vergoeding voor wachtlijstbemiddeling en wachtlijsthulp gevraagd. De kosten van deze diensten zijn voor rekening van de ziektekostenverzekeraar.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram