Scheiden en stress is dodelijk voor mannen

Laatst bijgewerkt: september 2019

nieuws Chronische stress op het werk en een scheiding kan een dodelijke combinatie zijn voor mannen, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Onderzoekers van de University of Pittsburgh School of Medicine bekeken de gegevens van 12.366 patienten die deelnamen aan een 7 jaar durend Multiple Risk Factor Intervention Trial.De resultaten worden deze wek gepubliceerd in the Archives of Internal Medicine.Van de ruim 10.000 mannen die aan het begin van het onderzoek getrouwd waren bleek dat diegenen die ook getrouwd bleven veel minder kans hadden om te overlijden aan een aantal verschillende oorzaken dan diegenen die gingen scheiden.In de 9 jaar durende follow-up van het onderzoek bleken 1505 mannen te zijn overleden welke werk-gerelateerde stress hadden, waarvan 771 aan hart- en vaatziekten. 1332 mannen overleden die gedurende het onderzoek door een echtscheiding gingen, warvan 663 aan hart- en vaatziekten.

De grootste kans op overlijden trof hen die en gingen scheiden en stress op het werk hadden. Volgens de onderzoekers is getrouwd blijven een goede bescherming tegen hart- en vaatziektes, en zeker aan te raden bij werkstress.

bron: Reuters
WIN 1 JAAR GRATIS METARELAX WIN 1 JAAR GRATIS METARELAX
mededeling MetaGenics

Drukte? Spanning? Zenuwen? Met MetaRelax® duw je ze allemaal van je af! Doe mee en WIN 1 JAAR GRATIS MetaRelax® t.w.v. €180!

DOE MEE & WIN >>

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram