Help, de hik! : nuttige tips van onze bezoekers

Laatst bijgewerkt: april 2009

nieuws Graag zou ik een middeltje willen doorgeven dat effectief helpt tegen de hik. Ik sta in het onderwijs en regelmatig heb ik kinderen in de klas die de hik hebben. Heel vervelend voor die kinderen als het lang duurt.
Volgende remedie: Laat het kind in beide oren een vinger steken. Neem een glas met water. Terwijl het kind de vingers in de oren houdt, laat jij het drinken. En...de hik is verdwenen.

Reeds verschillende malen uitgeprobeerd en steeds met een positief en snel resultaat. Je zou die kinderen hun gezicht eens moeten zien wanneer ze eindelijk van die langdurige hik zijn verlost.
Groetjes, Linda uit België

Nog een tip

Nog een effectief middeltje tegen de hik.
Haal diep adem en drink - zonder opnieuw te ademen - een glas water leeg.
Meestal is drie grote slokken voldoende.
Frieda

Heel eenvoudig

Als ik de hik heb steek ik gewoon mijn pinken in de oren en oefen een stevige druk uit. Na ongeveer 1 minuut of in het slechtste geval 2 of 3 minuten is de hik voorbij. Ik pas dit al vele jaren toe en buiten 1 uitzondering heb ik altijd succes.
Anoniem

Omgekeerd drinken

nieuwe hiktip
Eigenlijk moet je proberen uw middenrif naar beneden te duwen. Hik is het samentrekken van een zenuw van het middenrif (nervus frenicus) en je kan proberen met uw ademhaling uw middenrif ahw naar beneden te drukken, het helpt bij mij!

Een andere tip die zeker helpt maar wat minder elegant is:
een glas water omgekeerd uitdrinken.
Sta rechtop, benen gespreid, buig u voorover en probeer zo, met uw hoofd naar beneden een glas water uit te drinken. Gegarandeerd is uw hik over! Principe heeft weer met uw middenrif te maken!
succes
Anoniem.verschenen op : 01/12/2001 , bijgewerkt op 30/04/2009


pub