Opnieuw onrust over triclosan in tandpasta

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Triclosan, een stof die in heel wat tandpasta's, desinfecterende zepen en andere beautyproducten zit, zou gevaarlijk kunnen zijn voor je ongeboren baby. Uit een onderzoek bij zwangere schapen bleek dat triclosan de werking van het enzym dat zorgt voor de circulatie van oestrogeen verstoort. Hierdoor wordt er te weinig zuurstofrijk bloed naar de foetus gevoerd en dat kan voor permanente hersenschade bij de ongeboren baby zorgen.

Volgens de onderzoekers bestaat dit gevaar alleen bij erg hoge dosissen. In Europa mag een product niet meer dan 0,3% triclosan bevatten, maar wetenschappers raden zwangere vrouwen aan om de stof helemaal te vermijden en bijvoorbeeld geen tandpasta met triclosan te gebruiken.
Volgens een andere studie van de Universiteit van Michigan School of Public Health in Environmental Health Perspectives zou gebruik van antibacteriële zeep met triclosan op jonge leeftijd de kans op een verstoring van het immuunsysteem verhogen, waardoor ze later gemakkelijker een allergie zoals hooikoorts zouden krijgen.
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram