Nieuwe terugbetalingscriteria botmeting

Laatst bijgewerkt: February 2011 | 7 reacties
scanner-170_02.jpg

nieuws Sinds 1 augustus wordt een botdensitometrie terugbetaald indien aan bepaalde criteria wordt voldaan. Vroeger moest de patiënt die kosten zelf betalen. Een terugbetaling van het onderzoek is nu mogelijk, maar wel maximum eens om de 5 jaar.
Een botdensitometrie is een onderzoek waarbij de dichtheid van het bot wordt gemeten. Op die manier kan men bij mensen met bv. osteoporose de kans op botbreuken berekenen.

De botmeting wordt voortaan terugbetaald bij vrouwen ouder dan 65 jaar met een familiale geschiedenis van osteoporose, met name een heupfractuur bij familie van de eerste of tweede graad. Ook bij jongere mannen en vrouwen kan de botmeting in sommige omstandigheden die wijzen op een verzwakt beendergestel worden terugbetaald. Dat geldt o.m. voor mensen die al eerder botbreuken opliepen na een eerder onschuldig ongeval, die lange tijd corticosteroïden moeten nemen, die lijden aan reumatoïde artritis, aan bepaalde hormonale stoornissen, Anorexia Nervosa (met BMI < 19 kg/m²) of vroegtijdige menopauze (< 45 jaar)


verschenen op : 28/08/2010 , bijgewerkt op 21/02/2011

7 reacties

Nieuwe terugbetalingscriteria botmeting

door anoniem, 15 November 2015 om 22:27

besteed je geld nuttig ook voor bejaarde risico mensen minder o.P.en minder revalidatie betaal de botdensitometrie terug en je zult veel minder ziekenhuiskosten betalen

Nieuwe terugbetalingscriteria botmeting

door anoniem, 7 January 2015 om 12:54

Mijn baarmoeder werd verwijderd als ik 40 jaar was en nu moet ik eind van deze maand een botmeting laten doen.Kom ik dan in aanmerking op terugbetaling bij de CM? En hoe is de procedure??

bekijk alle 7 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub