ad

Misschien alternatief voor maagzuurremmers

Laatst bijgewerkt: april 2020

nieuws Het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft goede hoop een alternatief te kunnen bieden voor levenslang gebruik van maagzuurremmers. Ongeveer één op de tien Nederlanders heeft wekelijks last van brandend maagzuur en slikt daarvoor medicijnen.
Het UMCG verwacht met een nieuw type operatie, waarbij niet in het lichaam van de patiënt wordt gesneden, het gros van de maagzuurproblemen te kunnen verhelpen. Artsen brengen via de mond een speciaal ontwikkelde buis in de maag. Uit de buis klapt een instrument dat een plooi van de maag gebruikt om rond de slokdarm een manchet te leggen. Dat manchet voorkomt dat het maagzuur vanuit de maag omhoog naar de slokdarm schiet.
De nieuwe techniek is minder belastend voor patiënten, zorgt voor minder complicaties en maakt zuurremmende medicijnen veelal overbodig. Eén van de grote voordelen van deze techniek is dat er geen insnijdingen in de buik gemaakt hoeven te worden. De (grotere) kijkoperatie is technisch ook nog uitvoerbaar na deze methode.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub