Douchekoppen huisvesten ziekmakende bacteriën

Laatst bijgewerkt: November 2009 | 2 reacties
douche-water-80.jpg

nieuws Water uit een douchekop bevat tot honderd keer meer bacteriën dan het water voordat het in de douchekop komt, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Colorado in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.
De voornaamste bacterie die de onderzoekers vonden is de 'Mycobacterium Avium'. Deze komt vaak voor bij mensen met immuunziekten als aids, maar ook bij patiënten met chronische longziekten, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Het is nog niet duidelijk hoeveel van deze bacteriën vrijkomen tijdens het douchen, maar ze waren wel klein genoeg om ingeademd te worden en schade aan de longen te verrichten.

In sommige douchekoppen werd ook Pseudomonas aeruginosa aangetroffen, de bacterie die verantwoordelijk is voo de zg. Legionairsziekte die ernstige longontsteking kan veroorzaken. Vooral plastic douchekoppen bleken veel bacteriën te bevatten.
Gezonde personen hoeven zich helemaal geen zorgen te maken, maar mensen met zwakke longen of een zwak immuunsysteem nemen beter een bad dan een douche, menen de onderzoekers. Ze onderzochten evenwel niet of douchen effectief gevaarlijk was voor die mensen. Overigens testten de onderzoekers slechts 45 douchekoppen. In 20% daarvan, dus nauwelijks tien koppen, werden bacteriën aangetroffen. Het lijkt dus zeer voorbarig om niet langer een douche te nemen.


verschenen op : 19/11/2009

2 reacties

douchekoppen

door ldc, 19 November 2009 om 13:16

dit is volgens mij weer de zoveelste (typisch amerikaanse bangmakerij (een taktiek die nu ook west europa heeft bereikt, o.a. via nederland en engeland). dat de lucht verpest wordt door stralen allerhande, dat er in eten allerlei rotzooi zit, dat voertuigen kankerverwekkende stofdeeltjes blijven uitstoten, en dat baby's geboren worden met een sterk verhoogd residu aan lichaamsvreemde chemische stoffen, dat is allemaal vanzelfsprekend. maar de douchekop, die heeft het gedaan! en ondertussen draait de amerikaanse en westerse industrie gewoon voort. wie gezond en normaal leeft, kan douchen tegen de sterren op zonder ziek te worden.

douchekoppen

door Willy De Jongh, 19 November 2009 om 11:31

Kan dan eventueel dit probleem aangepakt worden door regelmatig de douchekop door te spoelen met een desinfecterend middel of gewoon kokend water?

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt