Pechstrook: Enkel gebruiken als de nood het hoogst is.

nieuws Zoals de naam al aangeeft, mag je de pechstrook enkel gebruiken bij pech, bij een ongeval of indien je plots onwel wordt. In elk geval moet je trachten de pechstrook zo snel mogelijk te verlaten. De pechstrook is dus niet geschikt voor bijvoorbeeld een plaspauze, om te telefoneren, de wegenkaart te bekijken, enz. Wanneer er een ongeval gebeurt wanneer u de pechstrook onterecht gebruikt, zal de verzekering mogelijk niet tussenbeide komen. Bovendien kan misbruik van de pechstrook ook beboet worden.
Maneuvreer de auto zo rechts mogelijk op de pechstrook en laat daarbij alle richtingaanwijzers tegelijk werken. Doe onmiddellijk een fluovestje aan. Dit is voor de bestuurder verplicht maar kan ook nuttig zijn voor je medereizigers.

Eenmaal de auto tot stilstand gebracht, laat je de passagiers aan de rechterkant uitstappen en zo snel mogelijk achter de stootbanden plaatsnemen. Een ongeluk is ook hier gauw gebeurd: onderzoek in Frankrijk toonde aan dat bij 1 op 8 ongevallen op de snelweg een voetganger betrokken is. Het gaat dan om de inzittenden van een aangereden voertuig, om een wagen met pech of om mensen die ter gelegenheid van een stop het voertuig verlaten hadden.
Zet onmiddellijk je gevarendriehoek op zo'n 100 meter van de auto. Nadat je deze voorzorgsmaatregelen hebt genomen, verwittig je de hulpdiensten via een praatpaal of GSM.


Laatst bijgewerkt: juni 2009

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram