ad

Bergvakantie riscico voor kind met Down- syndroom

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Kinderen met het syndroom van Down hebben een groter risico om vochtopstapeling in de longen te krijgen wanneer zij zich op grotere hoogtes bevinden, zo is de conclusie van een nieuwe studie.
In het augustus nr van Pediatrics, rapporteert Dr. Anthony G. Durmowicz verschillende gevallen van hoogteziekte en longoedeem, of HAPE.
HAPE ontstaat wanneer er zich een abnormale hoeveelheid vocht in de longen bevindt. Dit kan het gevolg zijn van hoogteziekte .
Het kan ook voorkomen als een complicatie van een hartziekte,een infectie en sommige medicatie.Bij kinderen met Down komen hartdefecten,infecties,pulmonaire hypertensie en andere medische problemen wel vaker voor.
Deze faktoren gecombineerd met een groter risico op HAPE maakt het risico op longproblemen groter volgen Durmowicz.
De kinderen uit zijn studie hadden allemaal last van erge hoest,kortademigheid,blauwe huidskleur en algemeen slechtere toestand.Na behandeling met zuurstof en sommige met antibiotica herstelden ze allemaal.Ze waren in de Rocky Mountains op vakantie met het gezin.
Durmowicz benadrukt dat men aandachtig moet zijn indien men reist in de bergen,zelfs op gemiddelde hoogte,met kinderen met Down-syndroom.

Bron: Pediatrics 2001;108:443-447

zie ook artikel : Hoogteziekte: hoofdpijn in de bergen
ad


pub