Gratis naar tandarts

Laatst bijgewerkt: juni 2009

nieuws Vanaf 1 mei wordt de tandarts gratis tot achttien jaar voor de gewone 'behoudende tandheelkundige prestaties' (zoals het trekken van tanden, vullingen en zenuwbehandelingen). Tot nu toe was dat tot 15 jaar. Ook een op maat gemaakte kroon op een melkmaaltand of op een eerste blijvende maaltand, wordt tot 18 jaar terugbetaald. Jongeren kunnen hun tandarts ook vragen om de derdebetalersregeling toe te passen, waardoor de factuur rechtstreeks naar het ziekenfonds wordt gestuurd en ze zelf niets moeten voorschieten.
Wondhechting na het trekken van een tand of -wortel wordt voortaan terugbetaald voor mensen jonger dan 18 of ouder dan 59 jaar, of in bepaalde medische omstandigheden.

Nog vanaf 1 mei wordt ook het jaarlijkse mondonderzoek terugbetaald tot 60 jaar in plaats van 57 jaar. Het verwijderen van tandsteen tot de zone onder het tandvlees wordt driejaarlijks terugbetaald aan 18- tot 40-jarigen.

Ouderen boven 70 jaar die geen tanden meer hebben op de onderkaak, en bij wie de onderprothese niet meer goed vast zit, kunnen eenmalig een vergoeding krijgen voor het plaatsen van twee implantaten waarop het gebit wordt vastgeklikt.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
In samenwerking met Phonak

De impact van gehoorverlies op de levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de online gratis hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram