Trilplaat werkt echt

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
trilplaat.jpg

nieuws De trilplaat (Power Plate), een toestel waarbij je oefeningen op een trillend platform moet uitvoeren, werkt echt. Lichte oefeningen op de trilplaat doen met name het buikvet slinken. Dat blijkt uit doctoraatonderzoek van kinesistherapeut Dirk Vissers. Hij onderzocht honderd obese vrijwilligers. Een eerste groep kreeg een streng dieet voorgeschreven Een tweede kreeg datzelfde dieet voorgeschreven, en moest daarbij een klassiek fitnessprogramma volgen. Een derde groep volgde het dieet ook, maar combineerde dat met oefeningen op de Power Plate. Drie keer per week moesten ze een uur in bepaalde houdingen op de trilplaat gaan staan. De vierde groep ten slotte diende als controlegroep en moest geen dieet volgen en moest ook geen sport doen.

Na een eerste sessie van drie maanden werden de groepen nog eens drie maanden aan datzelfde regime onderworpen, maar de groep van de Power Plate moest deze keer bewegen op de trilplaat, en niet gewoon houdingen aannemen. Na die eerste zes maanden werden de groepen nog eens zes maanden gevolgd, waarna hun resultaten werden vergeleken.
De groep die het dieet volgde en met de trilplaat werkte, was goed afgevallen en had iets meer gewicht verloren dan alle andere groepen. Wat vooral opviel was dat de hoeveelheid visceraal vet – het vet tussen de ingewanden van de buik – opvallend meer was geslonken bij de trilplaatgroep dan bij de anderen.
Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust Dormeasan forte – Voor een gezonde nachtrust
A.Vogel

Helpt om goed te slapen, brengt lichaam en geest tot rust om fris en uitgerust wakker te worden.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram