Belgische baby’s eten onevenwichtig

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Recent onderzoek van Nutricia België toont aan dat Belgische kinderen door onevenwichtige voeding al op zeer jonge leeftijd met tekorten en overschotten te kampen krijgen. Deze ongezonde voeding kan een negatief effect hebben op hun latere gezondheid: het verhoogt het risico op ziekten op volwassen leeftijd waaronder diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten.
• Ongeveer alle kinderen uit het onderzoek hebben een veel te hoge inname van eiwitten. Deze overconsumptie neemt licht af bij toenemende leeftijd, maar blijft te hoog.
• Kinderen gebruiken te weinig goede vetten - 8 op 10 gebruikt te veel slechte (verzadigde)vetten
• Slechts 8% van de kinderen tussen 12 en 36 maanden eet genoeg vezels
• Het menu van kinderen is veel te rijk aan zout - 89% gebruikt er te veel van
• De toevoer van calcium – nodig voor sterke botten – is uit balans: 60% krijgt te weinig binnen via voeding
• Vitamine D is ondervertegenwoordigd in dieet van kinderen – dat is nodig om samen met calcium voor sterke botten te zorgen
• 43% eet minder dan 100 gram fruit per dag: hoe ouder ze worden, hoe minder fruit ze eten
• Bijna 60% van de kinderen eet minder dan 1 eetlepel groenten per dag
• Meer dan 95% van de kinderen krijgt vanaf 6 maanden tussendoortjes, tussen 13 en 24 maanden eet nog maar 10% aangepaste tussendoortjes voor kinderen, vanaf 1 jaar eten alle kinderen tussendoortjes voor volwassenen.






pub