Voorzichtig met kersenpitkussen

Laatst bijgewerkt: maart 2009
kersenpitkussen-180.jpg

nieuws Zakjes met kersenpitten die worden gebruikt om het bed op te warmen, kunnen soms in brand vliegen. Recent zijn er enkele dodelijke incidenten geweest waarbij de lakens of de matras in brand waren geraakt. De Federale Overheidsdienst Economie waarschuwt om de gebruiksaanwijzingen strikt op te volgen en de kussens zeker niet te lang in de microgolfoven op te warmen: al na zes minuten kan het in brand vliegen. Opwarmen in de gewone oven wordt afgeraden. Tijdens het opwarmen mag het kussentje niet in een hoes of handdoek worden gestopt. Alleen een volledig afgekoeld kussentje mag opnieuw worden opgewarmd. Een beschadigd kussentje mag niet meer worden gebruikt.

In Nederland waarschuwde de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) in 2001 al voor de gevaren bij een verkeerd gebruik van de kersenpitkussentjes na enkele incidenten waarbij mensen en baby's brandwonden opliepen. Het VWA raadt het gebruik van het kussentje af bij baby's, kinderen, gehandicapten en personen die niet doeltreffend kunnen reageren.
Het voordeel van een kersenpitkussen is dat het langer warm blijft dan een warmwaterkruik. Doordat de pitjes loszitten, vormt het kussen zich naar uw lichaam en kan u het niet alleen aan de voeten, maar elders op het lichaam leggen.
Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten
A.Vogel

Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram