ad

Snelle zaadlozing is niet psychisch maar erfelijk

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws De snelheid waarmee mannen een zaadlozing krijgen, is erfelijk bepaald. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Neuropsychiater Marcel Waldinger en farmacologisch onderzoeker Paddy Janssen publiceren de resultaten van hun onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Sexual Medicine.
Bij vroegtijdige zaadlozing komt een man vrijwel altijd te snel of zeer snel klaar, direct nadat hij in de vagina is gekomen. Snel is bijvoorbeeld binnen 1-2 minuten. Vaak is het een kwestie van binnen 30 seconden.
Bij mannen met vroegtijdige zaadlozing blijkt de stof serotonine minder actief te zijn in het deel van de hersenen dat de zaadlozing regelt. Daardoor verloopt de signaaloverdracht bij mannen met de belangrijkste vorm van vroegtijdige zaadlozing niet goed. Een al eerder ontdekt gen, 5-HTTLPR, blijkt verantwoordelijk voor de hoeveelheid en activiteit van serotonine en regelt daarmee de snelheid van de zaadlozing. 'Deze theorie staat haaks op de al jaren gangbare gedachte dat een vroegtijdige zaadlozing een psychische aandoening is', aldus Waldinger.

zie ook artikel : Vroegtijdige zaadlozing (ejaculatio praecox)
ad


pub