Europese informatiecampagne over gezonde werkplek

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Jaarlijks sterven duizenden mensen in de Europese Unie aan de gevolgen van een arbeidsongeval of een beroepsziekte. Elk jaar sterven 5.720 mensen in de Europese Unie aan de gevolgen van een arbeidsongeval. Bovendien overlijden volgens schattingen van de Internationale Arbeidsorganisatie nog eens 159.500 EU-werknemers ieder jaar aan beroepsziektes. Wanneer deze cijfers bij elkaar worden opgeteld gaat naar schatting iedere drieëneenhalve minuut iemand dood aan de gevolgen van een werkgerelateerde activiteit. De meeste daarvan kunnen worden voorkomen en risicobeoordeling vormt daartoe de eerste stap. Daarom lanceren de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg en het Belgische steunpunt van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk een Europese informatiecampagne 'Een gezonde werkplek. Goed voor jou en voor de zaak.' in België. Deze campagne richt zich in het bijzonder op risicovolle sectoren zoals de bouw, de gezondheidszorg en de landbouw, en op de behoeften van KMO's en heeft een looptijd van twee jaar (2008-2009).
Tijdens de Europese week voor veiligheid en gezondheid op het werk (20-26 oktober 2008 en 19-25 oktober 2009) wordt een aantal evenementen georganiseerd
Tijdens de campagne worden ook prijzen voor goede praktijken uitgereikt aan bedrijven en organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de bevordering van risicobeoordelingen op de werkplek.
http://osha.europa.eu/campaigns/hw2008/partners


pub