Mirakeldieet tegen kanker

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Door regelmatig 6 types voeding te consumeren kan men zijn risico op kanker met bijna een kwart verminderen. Dat blijkt uit onderzoek bij 26.000 Grieken gedurende 8 jaar door de universiteit van Harvard (USA) gepubliceerd in het British Journal of Cancer. De studie maakt deel uit van de European Prospective Investigation into Cancer.

Het gaat met name om een bijsturing in de richting van een zogenaamd mediteraan dieet. Dat betekent concreet:
Hoge consumptie: fruit, groenten, peulvruchten (erwten, bonen...), volle granen, mono-onverzadigd vet (olijfolie) en vis;
Matige consumptie: rode wijn;
Lage consumptie: vlees, zuivelprodukten.

Wanneer men dagelijks minder vlees en zuivelprodukten zou eten en vervangen door bv. meer vis is en olijfolie, zou het kankerrisico met 12% dalen. Meer onverzadigd vet (meer olijfolie) en minder verzadigd vet (minder boter) zou een daling van 9% geven. Dagelijks zes van die mediterane produkten eten, zou uiteindelijk tot een daling met 22% leiden.

Lees ook: Mediterrane voeding

Lees ook: HET antikankerdieet ?




Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram