Voedselhygiëne huishoudens onvoldoende

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Volgens het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is de voedselhygiëne in de nederlandse huishoudens onvoldoende en is dat de reden om een campagne te starten tegen het groeiende aantal ziektegevallen door voeding. Het RIVM schat dat jaarlijks 300.00 tot 750.000 mensen last hebben van een voedselinfectie. Een voedselinfectie kan ontstaan wanneer mensen iets eten of drinken dat besmet is met een virus of bacterie. Meestal gaat een voedselinfectie vanzelf weer over, maar voor jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakte afweer kan het ernstige gevolgen hebben. In de zomer komen voedselinfecties vaker voor. Door hogere temperaturen groeien ziekteverwekkers op voedsel sneller. Voedselinfecties zijn eenvoudig te voorkomen, door te letten op hygiëne voor en tijdens het bereiden van eten.

Meer informatie over voedselinfecties is te vinden op de website van het RIVM (www.rivm.nl/infectieziekten).

grafiek-hygiëne.jpg




Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram