ad

Singles slapen slechter

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Het kan merkwaardig lijken, maar singles slapen slechter dan koppels. Dit is een van de uitkomsten van Het Grote Slaaponderzoek onder 500 Nederlanders door onderzoeksbureau NoTies. Van de mensen die aangeven dat ze nooit slaapproblemen hebben, is slechts 17 procent single. Maar liefst 34 procent van de mensen die elke nacht ligt te woelen, is vrijgezel. Toch kan een partner ook slaapverstorend werken. In 79 procent van de gevallen komt dit vanwege het luide gesnurk.

Problemen met inslapen en doorslapen komen veel voor. Maar liefst 68 procent van de Nederlanders heeft er wel eens last van. 15 procent van de mensen ligt meerdere keren per week wakker. 6 procent geeft aan nooit een goede nacht te hebben. Vooral vrouwen en mensen ouder dan 50 jaar hebben hier last van. Mensen die elke nacht wakker liggen (6 procent van de Nederlanders), vertonen vaker gedrag dat slaapproblemen in de hand werkt. Zo zijn ze overdag niet zo actief, ze halen vaker de ‘dertig minuten bewegen’-norm niet. Ook hebben ze een onregelmatiger slaap/waakpatroon. Gemiddeld hebben ze vaker een mobieltje naast hun bed liggen en houden ze hun ramen potdicht.

Bijna 1 op de 5 Nederlanders heeft een huisdier op zijn slaapkamer, soms ten koste van de nachtrust. Van de dierenbezitters die elke nacht wakker liggen, mag in 83 procent van de gevallen het huisdier op het bed slapen. Slechts 58 procent van de baasjes zonder slaapproblemen laat dit ook toe.
ad


pub