Elke dag chocola: minder sterke botten?

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Het dagelijks eten van chocola door oudere vrouwen vergroot de kans op een lage botdichtheid. Dat blijkt uit een Australisch onderzoek bij 1000 vrouwen tussen 70-85 jaar (American Journal of Clinical Nutrition, januari 2008). De onderzoekers groepeerden de gegevens in 3 categorieën: minder dan 1 keer per week chocola, 1-6 keer per week, elke dag chocola. Er bleek een verband te bestaan tussen de hoeveelheid geconsumeerde chocola en de botdichtheid en botsterkte. Vergeleken met vrouwen die minder dan één keer week chocola aten was de totale botdichtheid van dagelijkse eters gemiddeld 3,1% lager. Dit verschil was terug te vinden in de heup, femurhals, tibia en hiel. Een mogelijk verklaring zou de verhoogde uitscheiding van kalk zijn.



verschenen op : 11/04/2008 , bijgewerkt op 12/08/2019


pub