ad

Veel vis verkleint kans op darmkanker

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Wie wekelijks een keer vis eet, heeft 4 procent minder kans op kanker van de dikke darm. Bij twee keer daalt de kans met 8% en bij drie keer in de week vis is dat 12 procent.
Dat zeggen onderzoekers van de Nederlandse Wageningen Universiteit in de American Journal of Epidemiology.
De onderzoekers konden geen onderscheid maken naargelang het type vis (vet of mager). Ze vermoeden wel dat het effect te maken heeft met de aanwezigheid van omega-3-vetzuren in vette vis.

Lees ook: Aanbevelingen voor (Zin en onzin van) Omega-3 vetzuren




Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub