ad

Wereld Traumadag: Nieuwe EHBO-gids Rode Kruis

Laatst bijgewerkt: oktober 2007
oefenboek-rode-kruis-150.jpg

nieuws Wereld Traumadag: Nieuwe EHBO-gids Rode Kruis
‘Help! Eerste Hulp voor iedereen’ is een nieuwe publicatie van het Rode Kruis Vlaanderen. Het bevat onder andere eerste hulp bij meer dan 300 letsels, ziektes en aandoeningen, 20 verbandtechnieken, honderden preventietips en eerstehulptips en nog veel meer. Bovendien legt "Help! Eerste hulp voor iedereen" je piekfijn uit wat je best in je eerstehulpkoffer hebt zitten, voor het geval dat. Bij het boek zit een eerstehulp-dvd, waarop 36 technieken in close-up worden getoond.

Iedereen die een eerstehulpcursus volgt bij Rode Kruis-Vlaanderen kan het boek kopen aan de voordeelprijs van 20 euro. De eerstehulpcursus zelf is bovendien helemaal gratis en werd van kop tot teen in een nieuw kleedje gestoken.
Wie het boek Help! in de detailhandel of via het Pakhuis van Rode Kruis-Vlaanderen koopt, betaalt 29,95 euro (incl. 6 % btw).
De eerstehulpopleidingen van het Rode Kruis werden volledig herzien en aangepast aan de kersverse Europese eerstehulprichtlijnen. Wie een eerstehulpopleiding volgt bij zijn plaatselijke Rode Kruisafdeling, start voortaan met een basiscursus Eerste hulp van 12 uur. De klemtoon ligt op de praktijk. Huis-, tuin- en keukensituaties krijgen volop aandacht. Daarnaast leren cursisten ook reanimeren en zware bloedingen verzorgen. Wie nog meer wil weten over eerste hulp, kan de vervolgcursus Helper volgen, die eveneens 12 uren duurt.
Info: www.rodekruis.be/NL/
ad


pub