Tips veilige badkamer

nieuwsUitglijden in het bad komt zeer veel voor bij ouderen en de gevolgen zijn meestal ernstig. Zowel in als voor het bad liggen anti-slipmatjes. Plaats enkele stevige handgrepen zodat je makkelijk in en uit het bad geraakt.
Een douchecel geniet de voorkeur op een bad. Ook in de douchecel breng je een handgreep aan zodat je je kan vasthouden indien nodig. Een douchezitje onder de douche is zeer praktisch. Een anti-slip matje in de douche is geen overbodige luxe.
• De deuren zijn nooit op slot en er zit geen sleutel op de deur. Indien er toch een bezetsluiting is, kan deze ook langs buiten geopend worden om een kind of onwel geworden persoon te bevrijden.
• De vloer mag niet glad zijn, zelfs niet wanneer hij nat is.

• Zorg steeds voor voldoende verluchting

• Het stopcontact moet minstens 60 cm van de badrand of douchebak verwijderd zijn. Alle stopcontacten zijn geaard en kindveilig. Aardingen zijn in orde, ook het bad en de douchekuip zijn geaard. Op de stroombaan staat een verliesstroomschakelaar met hoge gevoeligheid.
Houd elektrische apparaten zoveel mogelijk weg uit de badkamer. Leg uw föhn nooit op de grond in de badkamer en gebruik hem ook nooit in de buurt van bad of douche. Dat geldt overigens voor alle elektrische apparaten.

• Vul de badkuip eerst met koud water. Controleer daarna altijd de temperatuur van het warmwatercircuit. Zet de boiler op maximum 52°C. Gebruik bij voorkeur een thermostatische mengkraan met ingebouwde veiligheid.

• Laat een kind nooit alleen als het in bad zit, ook niet als de deurbel gaat.


Laatst bijgewerkt: juni 2007

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram