ad

Brochure over vaccinaties bij kinderen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
vaccinatie-kinderen.jpg

nieuws Vaccinatie is een uitstekend middel om zich te beschermen tegen heel wat virussen en bacteriën. In ons land is enkel het vaccin tegen “polio” verplicht. Toch worden ook tal van andere vaccins aanbevolen. In de nieuwe brochure van de dienst Gezondheidspromotie van de Onafhankelijke Ziekenfondsen vindt u nuttige info over alle aanbevolen vaccinaties bij kinderen.
Het schema omvat alle vaccinaties die aan de ouders worden aangeraden, in functie van de leeftijd van het kind. De brochure is gebaseerd op het nieuwe vaccinatieschema 2007.

Vaccinaties zijn belangrijk om kinderen te beschermen tegen bepaalde besmettelijke ziektes. Maar weet u wel bij wie u terecht kunt voor de vaccinatie van uw kind? Zijn er bijwerkingen? En welke ziektes zijn echt gevaarlijk voor onze kinderen? De brochure geeft een antwoord op de meest frequente vragen rond vaccins en vaccinatie.
De brochure « Vaccinaties bij kinderen » is gratis verkrijgbaar bij bepaalde lokale kantoren van de Onafhankelijke Ziekenfondsen of bij de dienst Gezondheidspromotie van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, Sint-Huibrechtsstraat 19, 1150 Brussel.
gezondheidspromotie@mloz.be.
ad


pub