ad

Borstlift

Laatst bijgewerkt: april 2019
borstlift-na-150.jpg

dossier

Een borstlift is een ingreep waarmee hangende borsten worden gecorrigeerd. Door elasticiteitsverlies bij het verouderen, zwangerschap en het geven van borstvoeding of gewichtsverlies, kunnen de borsten gaan doorhangen. Hierdoor ontstaat er een diepe borstplooi en bevindt de tepel zich vaak lager dan de borstplooi. Een borstlift zal de vorm en de stevigheid van de borsten verbeteren. Is de borst niet alleen verslapt, maar bovendien ondervuld, dan is het mogelijk een borstlift te combineren met het inbrengen van een borstprothese.

De ingreep

Bij een borstlift maakt de chirurg 2 insneden. De eerste loopt rond de tepelhof, de tweede verloopt onderaan, van de tepelhof naar de borstplooi. De overtollige huid wordt weggesneden, de tepel en de tepelhof blijven verbonden aan het borstklierweefsel en worden naar een hogere positie verplaatst. De huid die boven de tepel ligt wordt langs onder naar elkaar toegebracht. De nieuwe vorm van de borst wordt op deze manier gecreëerd. Afhankelijk van de gebruikte operatietechniek krijgt u eventueel drains onder de huid om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze kunnen meestal na ongeveer twee à drie dagen verwijderd worden.

U draagt nog gedurende 1 maand een stevige sportbeha. De eerste weken bent u beperkt in uw bewegingsvrijheid van armen en schouders. Het is aan te raden niet te sporten of te tillen in deze periode.

De draadjes worden verwijderd na 10 à 14 dagen. De littekens zijn in het begin nogal vurig. Dit vermindert duidelijk maar helemaal verdwijnen doen de littekens niet.

Na ongeveer 2 weken mogen de littekens gemasseerd worden met een hydraterende crème om de heling te bevorderen.
ad


pub