Over CVS: Genoeg!

Laatst bijgewerkt: January 2014 | 2 reacties
Genoeg-over-cvs-150.jpg

boeken/interviews Genoeg! Een jaar als geen ander
Luk Saffloer


In Genoeg! kijkt Luk Saffloer terug op het moeilijkste jaar uit zijn leven. Hij beschrijft de plotse aftakeling en de snelle dood van zijn vader, de strijd van zijn vrouw om voor de tweede keer een verwoestende kanker te overwinnen en zijn eigen gevecht tegen CVS en fibromyalgie.

Hij probeert naast zijn eigen pijn ook die van andere mensen in zijn leven te herkennen en nadrukkelijk te beschrijven. Spreken over pijn die ons overvalt en totaal hulpeloos maakt, is immers een nieuw taboe geworden. Terwijl iemand bewust pijn doen vandaag bijna normaal is en zelfs leuk.

In zijn boek over een jaar als geen ander blijven de tegenslagen elkaar genadeloos opvolgen, maar Luk Saffloer vertelt ook over gelukkige ontmoetingen, mooie uren en blije prenten van vroeger en nu. Er is immers een bron die zijn pijn verzacht, een droom die rust en troost biedt. Geen toverformule voor onmiddellijk, eeuwig geluk, maar een geheim voor het leven.

Genoeg! Een openhartig en hoopvol boek, ondanks alles.

LUK SAFFLOER is bekend als radio- en tv-figuur. Hij schreef over zijn leven met CVS de bestseller Te moe om te sterven.

Praktische info

Genoeg! Een jaar als geen ander - Luk Saffloer - Uitgeverij Davidsfonds - Ca. 176 p.- Formaat 14,5 x 22 cm - Uitgegeven in 2006 - NUR 402/740 - Prijs € 16,50 - ISBN 90 5826 418 1


verschenen op : 01/03/2007 , bijgewerkt op 29/01/2014

2 reacties

Cvs

door anoniem, 22 July 2014 om 21:52

Beste lotgenoten/mensen die meer willen weten over CVS/ME, het is inderdaad reeds bewezen dat veel patiënten darmschimmels van verschillende soorten en oorsprong hebben, echter wordt er nog steeds VEEL TE WEINIG WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK verricht naar deze toch wel invaliderende chronische ziekte. Of het overdraagbaar is (zoals bv.AIDS) weten ze ook nog steeds niet zeker. Wat ik wel weet dat ikzelf ben ziek geworden in 1997, M.E. vastgesteld door Amerikaans bloedonderzoek in 1999, mijn echtgenoot ziek geworden in 2005, zelfde onderzoek, zelfde resultaten, mijn zoon werd ziek in 2006, weer hetzelfde kostelijk grapje en dezelfde resultaten en tot slot in 2010 ook mijn oudste dochter, ondertussen ben ikzelf bedlegerig, kan mijn man en zoon en dochter niet verder gaan dan 100 m. zonder rusten. De kosten voor symptomatische behandelingen waren van die aard dat we onze woning hebben moeten verkopen. In de zogenoemde CVS-centra 's wordt niets gedaan dat beterschap oplevert, integendeel en je wordt niet toegelaten indien je langer dan 3 jaar ziek bent. We waren in 1999 met ongeveer 15.000 Belgische patiënten, nu reeds met ongeveer 40.000, maar er is geen geld, maak je dus niet druk en blijf rustig in je bedje wachten tot ..., ja tot wat ??, Wij weten het ook niet meer, wat we wel weten is dat we jaar na jaar langzaam aftakelen en door de overheid in de steek worden gelaten, EN DAT IS EEN FEIT EN GEEN FABELTJE, en de mensen die beweren te zijn genezen van M.E, hebben het nooit gehad. Dat weten wij en de meest gerenommeerde specialisten op dit gebied zeker, VEEL MOED AAN ALLEN, groeten van een M.E. familie, ????

Cvs

door anoniem, 15 April 2012 om 19:30

N week geleden heb ik in n boek over CVS gelezen dat de ziekte te maken heeft met de darmen ! Mn zou het moeten lezen, had dit nog al ergens gelezen dat de oorzaak in de darmen zou te vinden zijn ! Gelukkig blijf ik er van gespaart !

bekijk alle 2 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt