ad

Melanoommaandag

Laatst bijgewerkt: juli 2020

nieuws Vandaag organiseren de belgische dermatologen hun jaarlijkse Melanoommaandag. Indien u zich vooraf hebt ingeschreven via Gezondheid.be kan u zich gratis laten onderzoeken op melanoom. Het melanoom is de meest agressieve vorm van huidkanker. Ultraviolette straling (UV) is tot nog toe de enige gekende en algemeen aanvaarde uitwendige risicofactor.

- Vermijd intensieve blootstelling aan de zon, zeker tussen 11 en 15 uur.
- Bescherm uw huid met zonnecrème met een voldoende hoge beschermingsfactor (minstens factor 20). Gebruik zonneproducten niet om langer in de zon te blijven.
- Draag bedekkende kledij, een pet of een breed gerande hoed en een zonnebril met UV-filter als u in de zon op een terrasje zit, wandelt, fietst of buiten werkt.
- Water, zand en witte muren weerkaatsen de zonnestralen waardoor u ook in de schaduw kan verbranden. Zelfs in de schaduw zijn beschermende kleding en zonnecrème dus noodzakelijk. Houd er tevens rekening mee dat u in de bergen sneller verbrandt.
- Een natte huid is gevoeliger, dus droog uw huid steeds goed af na een zwempartij. UV-stralen worden niet door water tegengehouden waardoor u ook in het water kunt verbranden.
- Gebruik geen producten tegen muggenbeten, parfum of andere cosmetica; die kunnen onder invloed van de zon allergische reacties veroorzaken. Als u geneesmiddelen neemt, informeert u best uw huisarts of apotheker of zij bijwerkingen hebben onder invloed van de zon.
ad


pub