ad

Opgewekte moeders hebben opgewekte kinderen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
angst-kind-schaduw.jpg

nieuws Behandeling van depressiviteit bij moeders kan een positieve uitwerking hebben op de gemoedsstemming van hun kinderen. Als depressieve moeders zich niet laten behandelen, kunnen hun kinderen angst en psychologische problemen ontwikkelen. Depressies worden dus blijkbaar niet alleen genetisch doorgegeven, ook de omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Dat blijkt uit een studie in het vaktijdschrift Journal of the American Medical Assocication.
De onderzoekers onderzochten ruim honderdvijftig vrouwen met ernstige depressie en hun kinderen van zeven tot zeventien jaar in de periode van december 2001 tot april 2004. Bij moeders van wie de toestand verbeterde door medicamenteuze behandeling, zag men na drie maanden behandeling ook een significante daling van het aantal depressies of een verbetering van depressieve symptomen bij hun kinderen in vergelijking met de kinderen van moeders bij wie de behandeling geen effect had.
Volgens de onderzoekers toont hun studie aan dat een behandeling van vier maanden de kans op gedragsstoornis en depressiviteit bij kinderen al aanzienlijk kan verminderen.

zie ook artikel : Postpartum depressie ( of postnatale depressie)


bron: JAMA, 22/29 maart 2006

ad


pub