Plantaardige voeding vermindert risico op prostaatkanker

nieuws Voeding die rijk is aan phyto-oestrogenen, kan het risico op prostaatkanker met 26% doen dalen. Phyto-oestrogenen zijn bestanddelen die van nature in plantaardige voeding voorkomen. Voorbeelden zijn isoflavonen uit soja en lignanen uit vlaszaad en roggebrood. Dat is vastgesteld in een Zweedse studie. Hiertoe werd de voeding van 1499 Zweedse mannen met prostaatkanker vergeleken met 1130 gezonde mannen.
Uit het onderzoek blijkt dat de personen met de hoogste inname van voedingsmiddelen, rijk aan phyto- oestrogenen (zoals soja, bonen, noten, bessen, zonnebloem zaden, vlaszaad), 26% minder kans hadden om prostaatkanker te ontwikkelen.

Lees ook: Soja en phyto-oestrogenen

bron: Cancer Causes and Control (2006) 17:169-180

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram