ad

Welke verzorging voor een droge huid?

Laatst bijgewerkt: april 2006
creme-huid.jpg

nieuws Een droge huid vraagt elke dag een aangepaste hygiëne en verzorging. Hierbij moet een onderscheid worden gemaakt tussen een tijdelijk uitdroging van de huid, en een van nature uit zeer droog huidtype dat meestal chronisch ongemak veroorzaakt.
Bij een tijdelijke uitdroging volstaat het vaak om de beschadigende factor te vermijden (bv. bepaalde producten, was- en poetsmiddelen...) en de beschermlaag van de huid te herstellen. Dit kan door het aanbrengen van vochtinbrengende en hervettende emulsies die de huidtextuur verbeteren en de gevoelige en geïrriteerde of allergische huid kalmeren. Ook mensen met een vette huid kunnen tengevolge van externe invloeden tijdelijk last hebben van een droge huid. Bij hen is het aanbrengen van niet-vette hydraterende producten meestal voldoende.
Een huid die van nature erg droog is, heeft weinig weerstand tegen fysische en chemische agressies. Daarom is het belangrijk van het vochtgehalte van de hoornlaag goed op peil te houden. Dit kan met behulp van een hydraterende melk of lotion.
Nog beter is het plaatselijk aanbrengen van lichaamsemulsies verrijkt met specifieke huidlipiden, zoals essentiële vetzuren en huididentieke ceramiden. De positieve invloed van oliën zoals Theunisbloemolie en Bernagieolie, die beiden rijk zijn aan huidvriendelijke polyonverzadigde vetzuren, is reeds lang gekend.
Voor de dagelijkse hygiëne van de droge huid zijn milde en vloeibare wasemulsies te verkiezen boven gewone zeep.
ad


pub