Nieuwsbrief 5 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 5 mei

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een lenteschoonmaak?

Het is lente: behalve de temperatuur buiten stijgt ook ons energieniveau. Wie zijn herwonnen energie goed wil investeren, kan misschien zijn huis eens onder handen te nemen. Een lenteschoonmaak dient namelijk een dubbel doel: alles ligt er weer netjes bij en je doet tegelijkertijd aan zelfzorg.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Diverticulose en diverticulitis: Zijn divertikels van de darm gevaarlijk?

Heb je geregeld pijn in de buik, of erge pijn links in de onderbuik, en soms ook last van krampen en van diarree en/of verstopping? Zit er soms een beetje bloed in je ontlasting? Dan bestaat de kans dat je divertikels in de dikke darm hebt.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je klachten bij het prikkelbaredarmsyndroom verminderen?

Elke patiënt die lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is anders en dus zijn ook zijn klachten anders. Een “one size fits all”-behandeling is er niet, maar van enkele methodes is het succes bewezen: pak stress aan, let op je voeding en neem een probioticum.

Lees verder

Gezondheid.be

Zijn olijven goed voor je?

We eten vaker olijven en we gebruiken ook steeds meer olijfolie in de keuken. De vrucht heeft de reputatie om zeer gezond te zijn. Maar klopt dat ook? En is er een verschil tussen groene en zwarte olijven?

Lees verder

Gezondheid.be

Webinar: Reuma en migraine

Er zijn wel wat mensen met een reumatische aandoening die ook te kampen hebben met een vorm van migraine. Daarom organiseert ReumaNet een webinar over migraine.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/05/2022 , bijgewerkt op 16/05/2022
volgopfacebook

volgopinstagram