Broccolipuree met witlofrolletjes in gerookte zalm

Laatst bijgewerkt: maart 2022
123-h-lowcarb-Julie-zalm-witlof-05-22.jpg

recepten

Een comfortfood-klassieker in een nieuw jasje.
Speciaal voor de lowcarbers werden de aardappelen vervangen door een crème van broccoli.

Tijd: 15 minuten voorbereiding, 5 minuten kooktijd
Houdbaarheid: 2 dagen in de koelkast
Materiaal: 2 kookpannen, blender of mixer

Ingrediënten voor 2 personen
1 grote broccoli (400 g)
6 stronkjes witlof
2 eetlepels extra vierge olijfolie of (gras)boter
(amandel)melk, ongezoet
6 dunne sneetjes gerookte zalm (200 g)
dille of peterselie
zwarte peper en zeezout
optioneel: pistachenootjes of pijnboompitten

Bereiding
  • Breng twee pannen met water aan de kook, een voor de broccoli en een voor het witlof.
  • Snijd de broccoli in roosjes, schil de stam en snijd die in blokjes. Kook de broccoli vijf minuten tot beetgaar en giet af.
  • Kook ondertussen ook de witlofstronkjes in een 5-tal minuten gaar en laat ze uitlekken.
  • Mix de broccoli tot een puree met twee lepels olijfolie of boter in een krachtige highspeedblender, of met behulp van een staafmixer/aardappelstamper. Voeg (amandel)melk of water toe tot je de gewenste structuur krijgt. Kruid met peper en zout.
  • Wikkel elk witlofstronkje in een plakje gerookte zalm en serveer ze op de broccolipuree.
  • Werk af met fijngehakte dille of peterselie, eventueel pistachenootjes of pijnboompitten en een draai zwarte peper van de molen. 

Een recept uit het boek 'Low carb, lekker & snel' van Julie Van den Kerchove
uitgegeven door Lannoo
foto: Heikki Verdurme


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram